Infrastruktúra Szabályozás Ellenőrzés Balesetmegelőzés Emberi tényező Hírek, aktualítások Szakcikkek
2015. október 1-jén vette kezdetét a hazánkban immár negyedik alkalommal megrendezett közlekedésbiztonsági kampány, a „Látni és látszani”, amely az őszi–téli hónapok során megváltozó látási viszonyokra és az emiatt szükséges nagyobb körültekintésre hívja fel a figyelmet. A kampány részeként a kezdeményezés partnerei térítésmentes gépjármű-átvizsgálást, illetve ingyenes látásellenőrzést nyújtanak az autósok számára, emellett pedig intenzív rendőri ellenőrzésre is sor kerül az utakon. A „Látni és látszani” szakmai irányítását az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság látja el, az idei kampányhoz pedig Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző és Turán Frigyes magyar raliversenyző is csatlakoztak.
A ROSEE projekt célja, hogy a délkelet-európai térség úthálózatán hozzájáruljon a közlekedésbiztonság javulásához. A projekt a „Délkelet-európai Nemzetközi Együttműködési Program” finanszírozásában valósult meg.
Világszerte egyre nagyobb figyelmet fordítanak a közúti közlekedésbiztonság javítására, hiszen számos országban a közúti balesetekben történő elhalálozás az egyik vezető halálok. Miközben a közúti közlekedésbiztonság színvonala, valamint a rá vonatkozó szabályok és előírások is nagyon változóak, addig az Európai Unióban évente körülbelül negyven ezren halnak meg és 1,7 millióan sérülnek meg közúti balesetekben.
A statisztikák szerint a magyarországi utakon ma a gyermekek döntő százaléka biztonságos gyermekülésben utazik a személygépjárművekben. Ez önmagában már jelentős javulást jelent a korábbiakhoz képest, ám a hatóságok célkitűzése, hogy a fennmaradó körülbelül tíz százalék esetében is használják a gyermekbiztonsági eszközöket. Ezt a szándékot segíti a 2014 márciusában megrendezésre kerülő „Biztonság hete” elnevezésű akció, amelynek keretében a közúti szereplők mellett ezúttal a gyermeküléseket forgalmazó kereskedéseket is ellenőrzik a szakemberek. Az akció során mintegy húszezer szórólap kerül kiosztásra, amelyben a gyermekbiztonsági rendszerek legfontosabb szabályaira és tudnivalóira hívja fel a figyelmet a hatóság.
A Transport For London a londoni közlekedési rendszer egyik fő felelős szerveként 2000-ben alakult meg, mint. Legfontosabb feladata, hogy végrehajtsa a polgármester által jóváhagyott közlekedési stratégiát, valamint hogy irányítsa a hozzá tartozó közlekedési szolgáltatásokat. Az integrált megközelítésnek és a komplex rendszerirányításnak köszönhetően a TfL jelentős mértékben járul hozzá a város közlekedésbiztonságának fejlődéséhez.
1(2)(3)(4)(5)(6)(7)(8)(9)(10)(11)(12)(13)(14)(15)
Projektek, balesetmegelőzés