Infrastruktúra Szabályozás Ellenőrzés Balesetmegelőzés Emberi tényező Hírek, aktualítások Szakcikkek
A szülők kiemelkedő szerepet játszanak a gyermekek közlekedésre nevelésében, így fontos, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek. Ennek érdekében a RoSPA (Royal Society for the Prevention of Accidents, azaz Királyi Baleset-megelőző Egyesület) létrehozott egy adatbázist, melyben megtalálhatóak azok a hasznos kiadványok, útmutatók, tanulmányok és egyéb segédanyagok, melyek a gyermekek közlekedésbiztonságával és a közlekedésre nevelés kérdéskörével foglalkoznak, megfelelő támogatást nyújtva ezzel a szülőknek.
Közlekedésbiztonsági kézikönyv szakemberek és döntéshozók részére 2009-ben a londoni székhelyű FIA (Alapítvány az Automobilizmusért és társadalomért) kiadta a „Biztonsági övek és gyermekülések – Közlekedésbiztonsági kézikönyv szakemberek és döntéshozók részére” című tanulmányát a WHO (Egészségügyi Világszervezet), GRSP (Nemzetközi Partnerség a Közlekedésbiztonságért) és a Világbank közreműködésével. A dokumentum a biztonsági öv használatával kapcsolatos helyzetelemzéssel, következtetésekkel és konkrét ajánlásokkal segíti a döntéshozók és a közlekedési szakemberek munkáját a közlekedésbiztonság fejlesztése érdekében végzett tevékenységekben.  
  „Er hält alles – Der Profi fährt mit Gurt“ Szoros kötelék tartós hatással. A biztonsági öv a bekövetkező közlekedési baleseteknél az első számú életmentő felszerelés. Ahogy Dr. Ingo Wolf, a német Észak-Rajna–Vesztfália tartomány belügyminisztere fogalmazott: „Bekapcsolása csak másodperceket vesz igénybe, de ennek elmulasztása az életünkbe kerülhet.” A rendőrségi statisztikák szerint csak a tartományban 72 életet mentett meg az öv 2008-ban. A további fejlődés érdekében a német rendőrség 2009-ben országos kampányt indított „Er hält alles – Der Profi fährt mit Gurt” címmel. Közismert támogatónak Manuel Neuert, az U21-es nemzeti válogatott és az FC Schalke 04 kapusát nyerték meg.
A Toyota Motor Europe néhány közlekedésbiztonsági kezdeményezésének bemutatása A közúti közlekedés biztonságának és a környezet fenntartható fejlesztésének elősegítéséért részben a nagy autógyárak is felelősek. A vezető autóipari óriások - így a Toyota is - a rendelkezésére álló erőforrások és társadalmi felelősségvállalása révén tud hozzájárulni korunk kiemelt társadalmi kihívásainak kezeléséhez. Az alábbiakban a Toyota autógyár közlekedésbiztonság javítása érdekében tett vállalásait és kezdeményezéseit tekintjük át. 
2011. május 18. Brüsszel – Az idei PRAISE szeminárium keretein belül átadták a PRAISE díjat a közlekedésbiztonság fejlesztése érdekében végzett munkáért, melyet az Eletricity Supply Board (ESB) és a KTL kapott. Mindkét vállalat székhelye Írországban található. „Ezek a díjak többet jelentenek a vállalatok magas fokú közlekedésbiztonsági intézkedéseinek elismerésénél, ugyanis az ESB és KTL ma azért is dicséretet és elismerést érdemel, mert bemutatták, hogyan kell egy sikeres vállalat üzletpolitikájába beépíteni a közlekedésbiztonsági fejlesztéseket és intézkedéseket, legyen szó egy nagy cégről, vagy kis- és középvállalatról egyaránt.” – mondta Antonio Avenoso az ETSC főigazgatója, a díjátadó elnöke.
(1)(2)(3)(4)(5)(6)(7)(8)(9)(10)(11)12(13)(14)(15)
Projektek, balesetmegelőzés