Infrastruktúra Szabályozás Ellenőrzés Balesetmegelőzés Emberi tényező Hírek, aktualítások Szakcikkek
A közlekedés biztonságának fejlesztése nemzetközi szinten fontos feladat. Franciaországban a közúti közlekedésbiztonság fejlesztésére már az 1950-es évek elején létrehozták a Association Prévention Routière-t, azaz a francia Baleset-megelőzési Szövetséget. 
Sikeres baleset-megelőzési kampányok az ünnepekre Franciaországban A közlekedési baleset egy olyan ajándék, amit senki sem szeret kapni – írják a programban. „Ünnepekkor a legnagyobb ajándék, ha élve hazaérünk”, mondja a mottó. A franciaországi Assureurs Prévention (Baleset-megelőzési Biztosítók) és a Prévention Routière (Balesetmegelőzési Szervezet) közös baleset megelőzési kampányt indított 2010-ben. A kampány célja, hogy az ünnepek alatt bekövetkező balesetek elkerülésére hívja fel a figyelmet. 
A fiatalok egyszerre a rossz közlekedésbiztonság mai első áldozatai, valamint a holnap járművezetői és úthasználói. A legfiatalabb kortól kezdődő közlekedésre nevelés az egyetlen járható útja a tudatos közlekedéshez kapcsolódó folyamatos szemléletformáló tevékenységnek. Az általános iskola így kiemelt szerepet játszik ennek megvalósításában.
A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. küldetése, hogy a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve – az EU közlekedéspolitikai irányelveit követve – folyamatosan fejlődő, biztonságos és versenyképes közlekedési környezetet alakítson ki hazánkban, mindezt az élhető környezet érdekében. Az intézet hazai és nemzetközi partnereivel együttműködve összehangolt közlekedéskutatási tevékenységet végez.
Az EU közlekedésbiztonsággal kapcsolatos politikai iránymutatása a 2011 és 2020 közötti időszakra Az Európai Unió közúti közlekedésbiztonsági helyzetének feltárása, az előzetes programok hatásainak vizsgálata és újabb stratégiák kidolgozása az Európai Bizottság, illetve minden tagállam közös feladata. A tagállamok közös törekvése, hogy testvérprogramok és más együttműködési formák népszerűsítése révén hozzájáruljanak a biztonsági javításához. A balesetek csökkentésének céljából szükséges a baleseti adatok gyűjtése, elemzése, és a megalapozó munkákra épülő szabályozási környezet kialakítása.
(1)(2)(3)(4)(5)(6)(7)(8)(9)(10)(11)(12)13(14)(15)
Projektek, balesetmegelőzés