Infrastruktúra Szabályozás Ellenőrzés Balesetmegelőzés Emberi tényezőHírek, aktualítások Szakcikkek
Az Európai Közúti Biztonsági Charta, amely az Európai Bizottság kezdeményezéseként jött létre, mára  a legnagyobb civil közlekedésbiztonsági közösségé nőtte ki magát. Jelenleg 2300 állami és magánszervezet írta alá a Chartát Európa-szerte, és gazdagította  tagjaik, alkalmazottjaik és a társadalom egészére irányuló valós kötelezettségvállalásokkal. Az ERS Charta 2014-ben a harmadik fázisába lép “Együtt mi vagyunk a közlekedésbiztonság” mottóval és 24 európai nyelven elérhető új honlappal. A megújult Charta keretein belül a tagok könnyebben adhatják be kötelezettségvállalásukat, több lehetőségük lesz tapasztalataik, beszámolóik megosztására másokkal.
A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. 1938-ban kezdte meg működését, tevékenységi köre a közlekedés egészét lefedő személyközlekedés-, az áruszállítás- és az infrastruktúra-fejlesztés együttesére terjed ki. A szervezet elsősorban közlekedésbiztonsági, környezetvédelemi, közlekedés-energetikai kérdésekkel, valamint az intelligens technológiák alkalmazásával foglalkozik. Az elvégzett kutatások beszámolóinak egy része nyilvánosan is elérhető. Ezekből, valamint a KSH és egyéb szakmai adatbázisokból kigyűjtött adatok feldolgozásával a KTI a nemzetközi és hazai közlekedési trendeket tesz közzé grafikonok és diagramok formájában.
Az AET (Association for European Transport) 1998-ban alakult, jelenleg 35 országból több mint 350 tagot számlál, és taglétszáma folyamatosan bővül. Célja, hogy elősegítse a közlekedési témájú kutatásokkal és fejlesztésekkel kapcsolatos együttműködést, az információ-áramlást, és az újszerű szakmai ötletek, kezdeményezések terjedését. Az AET támogatja a tehetséges fiatal kutatók munkáját, valamint évente megrendezi az Európai Közlekedési Konferenciát (European Transport Conference), amely a kontinens egyik legnagyobb és legnívósabb közlekedési konferenciája.
Az Intertraffic a közlekedési ipar egyik legjelentősebb expója. 1972-es indulása óta ez az egyik legkiemelkedőbb nemzetközi rendezvény, ahol a világ neves közlekedési szakemberei találkozhatnak. Fontos részt venni az expón, ha az ember naprakész szeretne lenni az infrastruktúra-fejlesztési, közlekedésszervezési, biztonsági és parkolási szakterületeken. A világ legismertebb cégei itt mutatják be legújabb termékeiket és technikáikat. A négy nap során üzletkötési és tanulási lehetőségek, összejövetelek is várják a látogatókat. Az amszterdami expó sikerén felbuzdulva regionális események is megrendezésre kerülnek Törökországban, Kínában és Indiában.
A Nemzetközi Közúti Szállítók Egyesülete (International Road Transport Union: IRU) a nemzeti tagszövetségek és társult tagok globális ipari szövetségeként mára már 5 kontinens 74 országában megtalálható. Az IRU nemzetközi szinten képviseli a személy és áruszállítással foglalkozó vállalkozások érdekeit.
1(2)(3)(4)
Közlekedésbiztonsági szervezetek