Infrastruktúra Szabályozás Ellenőrzés Balesetmegelőzés Emberi tényezőHírek, aktualítások Szakcikkek
A szülők kiemelkedő szerepet játszanak a gyermekek közlekedésre nevelésében, így fontos, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek. Ennek érdekében a RoSPA (Royal Society for the Prevention of Accidents, azaz Királyi Baleset-megelőző Egyesület) létrehozott egy adatbázist, melyben megtalálhatóak azok a hasznos kiadványok, útmutatók, tanulmányok és egyéb segédanyagok, melyek a gyermekek közlekedésbiztonságával és a közlekedésre nevelés kérdéskörével foglalkoznak, megfelelő támogatást nyújtva ezzel a szülőknek.
A közlekedés biztonságának fejlesztése nemzetközi szinten fontos feladat. Franciaországban a közúti közlekedésbiztonság fejlesztésére már az 1950-es évek elején létrehozták a Association Prévention Routière-t, azaz a francia Baleset-megelőzési Szövetséget. 
A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. küldetése, hogy a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve – az EU közlekedéspolitikai irányelveit követve – folyamatosan fejlődő, biztonságos és versenyképes közlekedési környezetet alakítson ki hazánkban, mindezt az élhető környezet érdekében. Az intézet hazai és nemzetközi partnereivel együttműködve összehangolt közlekedéskutatási tevékenységet végez.
(1)(2)(3)4
Közlekedésbiztonsági szervezetek